Zbyla vám ve sklepě ještě stále jablka z podzimní sklizně a už se vám tolik nelibí, abyste je jedli? Už vám došli i nápady co vše z nich udělat za recepty? Vyrobte si domácí ovocné přesnídávky, a to bez přidaného cukru i zahušťovadel. Bude vám stačit jen ovoce a voda. A máte zaučenou zdravou svačinu pro sebe a své děti bez přidaného cukru zahušťovadel či konzervantů. Příprava je snadná a zavařené skleničky vám dlouho vydrží, tedy než je sníte.
Pojďme se tedy podívat, jak na to:
Základem jsou jablka, voda a zavařovací sklenice
Postup:
Sklenice, do kterých chcete přesnídávku dávat důkladně vymyjte a dejte je společně s víčky do hrnce s vodou tak, aby byly celé ponořené, a 6–8 minut je vařte. Skvělým pomocníkem je nová vestavná indukční deska MORA VDIT 655 FF. Nejen, že můžete k vaření přizvat i vaše děti, kterým tak nebude hrozit nebezpečí, že se o plotýnku spálí, ale díky funkci PowerBoost přivedete vodu do varu výrazně rychleji. A abyste se nemuseli bát, že naopak vám uteče z hrnce funkce StayWarm zajistí udržování teploty na 70 °C.
Umytá jablka nakrájejte na čtvrtiny, odstraňte jádřince a s trochou vody poduste přibližně 10 minut. Občas promíchejte a jakmile se začnou oddělovat slupky opatrně je odstraňte. Dále je ještě chvilku povařte a teď přichází na řadu tyčový mixér. MORA nabízí šikovného pomocníka MSP 603 X s výkonem 600 W a plynulou regulací, díky niž vše rozmixujete krásně najemno a bez zbytečného nepořádku. S praktickými nástavci, které jsou k němu dodávány, pak budete za hvězdu kuchyně.
Rozmixovanou směs naplňte do vyvařených sklenic a zavíčkujte. Vše takto uzavřené dejte opět do hrnce s vodou a vařte asi 20 minut. Po zavaření skleničky obraťte dnem vzhůru a nechte do druhého dne vychladnout. Tyto přesnídávky, budou mít i delší trvanlivost, a navíc máte zdravou svačinku kdykoliv po ruce.
Důležitá rada na závěr:
Slupka se při vaření nechává proto, že obsahuje hodně pektinu, který pyré hezky zahustí.
MORA. Plná života od 1825.
Více na www.mora.cz
Které koření třeba používáte nejraději? U nás naprosto vede pepř a grilovací koření. To se totiž hodí na úplně všechno, to vám povím. A když se dělá třeba steak s hranolkami, tak to zase vítězí domácí tatárka a k tomu domácí kečup. Vaříme doma obecně hodně rádi.
Hele tak to u nás se asi nejvíce používá chilli. Manžel je po něm úplně rozohněný a mně se to hrozně pak líbí v posteli. To víte, umím si ho dobře připravit na fajn výkon. Jsem hodně vynalézavá. A teď se zase zeptám já, co je vaše nejoblíbenější jídlo?
Tak u nás doma vede majoránka a sůl. Jídlo se musí hodně osolit. Třeba taková rýže. Ta musí být přesolená! Teda aspoň v našem fitness koutku v bytě. No a co mám ráda? No tak samozřejmě že to jsou kuřecí prsa, která jsou občas v marinádě a k tomu rýže z rýžovaru.
Koukám že jsme tady dvě Věry, to je super. A mohla bych se tě na něco (a nebo někoho jiného) zeptat? Prosimtě kde kupujete do bytu titanové nádobí? Jak byla ta corona tak jsem nechtěla nikoho otravovat, ale teď mají všichni jiné starosti. Poraďte mi nějaký fajn obchod, který má i e-shop.
Já kupovala titanové nádobí na zgastro.cz, ale nevím jestli takový obchod dnes vůbec ještě existuje. To se asi budeš muset podívat do obchodního rejstříku nebo kde se to vůbec dá zjistit 🙂